Dari Seorang Rockers Menjadi Seorang PENDAKWAH..Al-Fatihah Buat Ustaz.. Pemergian Ustaz Radzi Mudah Dan Tenang..

Dari Seorang Rockers Menjadi Seorang PENDAKWAH..Al-Fatihah Buat Ustaz.. Pemergian Ustaz Radzi Mudah Dan Tenang..

PEMERGIAN Allahyarham Ustaz Radzi atau Mohd Radzi Abdul Hamid, 55, vokalis kumpulan r0ck Melissa yang terkenal dengan lagu ‘Cinta Untuk Nabila’ dianggap kehil4ngan besar kepada dunla dakwah dan seni tanah air. Bekas penyanyi kumpulan K0ol, Zack atau nama sebenarnya, Zulkifli Mohamad, 52, berkata Ustaz Radzi yang dikenalinya sejak 2006 adalah lelaki yang berilmu, peramah dan mudah didekati.

Katanya, sebelum kejadian beliau bersama Allahyarh4m berada di belakang pentas di Panggung Anniversari, Kuala Lumpur dan sepatutnya Ustaz Radzi menyampaikan tazkirah selepas menyanyikan lagu pertamanya. “Sepatutnya selepas lagu pertama, Ustaz Radzi menyampaikan tazkirah selama lima minit sebelum menyanyikan lagu kedua iaitu lagu ‘Cinta Untuk Nabila’ yang diubah kepada ‘Cinta Untuk Nabi Lah’.

“Selepas dia jatuh, saya cuba memberi bantuan awal kece.masan, manakala rakan lain mengajar beliau mengucap dan menyebut nama Allah. “Apa yang dapat saya katakan, pmerglannya sangat mudah dan tenang, keadaannya seperti tidur,” katanya ketika ditemui selepas majlis pengebumian Ustaz Radzi di Kampung Kemunting, Jitra, malam ini.

Zulkifli yang mewakili Persatuan Seniman Malaysia dan Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) turut mengucapkan takziah kepada keluarga Allahyarh4m dan berharap semua pihak reda dengan apa yang berlaku. “Ustaz Radzi sangat bersemangat ketika sesi bergambar bersama rakan ahli kumpulan Melissa sebelum menaiki pentas, semasa ceramahnya sehari sebelum itupun dia lain daripada yang lain.

“Ceramahnya bertenaga, padat dan luar biasa…tak sangka itu petanda Allahyarham akan meninggalkan kita,” katanya.

Sumber : LakarMedia via coretannasihat

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*