‘Genggaman Tangan Ter4khir’, Haji Rosli K0rban Pertama B4njir Di Negeri Sembilan.

‘Genggaman Tangan Ter4khir’, Haji Rosli K0rban Pertama B4njir Di Negeri Sembilan.

Seorang lelaki wrga emas menjadi k0rban pertama bnjir di negeri ini akibat se.rangan jntung ketika mere dah air untuk ke kndang ternakannya di Felda Sungai Kelamah di sini, hari ini.

Dalam kejadian kira-kira jam 8 pagi itu, Rosli Roslan, 66, dikatakan pergi ke kndang ternakan Iembu dan kambing miliknya berhampiran rumah yang dinaiki air susulan hujan lebat sejak awal pagi tadi.

Ketua PoIis Daerah Tampin, Superintendan Anuwal Ab Wahab berkata, isteri mngsa yang melihat kejadian itu smpat menar1k tangan suaminya itu ke kawasan lebih seIamat.

Katanya, namun dalam masa yang sama, wanita itu memaklumkan m4ngsa tiba-tiba terkena ser4ngan j4ntung.

“Mngsa mninggaI dunia sebeIum diseIamatkan anggo ta Rela yang berada di kawasan berhampiran untuk dibawa ke kawasan yang lebih seIamat.

“Myat di bawa ke Hspital Tampin untuk be dah si asat sebelum diserahkan kepada ahli keluarga,” katanya dalam kenyataan media hari ini.

Sementara itu, penduduk kampung yang hanya mahu dikenali sebagai Hafizah, 66, berkata mngsa tinggal di dalam Iadang kelapa sawit bersama isterinya dan ketika kejadian kandang ternakannya dina.iki air setinggi kira-kira 0.5 meter.

“Mngsa yang berjalan menuju ke kndang bagaimanapun tergeIincir dan isterinya smpat memeg ang tangan m4ngsa.

“Ketika itu tetapi air terlalu de ras sebelum datang seorang angg ota Rela membawa mngsa ke kawasan seIamat sebelum disahkan sudah m3ninggaI dvnia,” katanya ketika dihubungi.

Salam tkziah buat keluarga Allahyrham Rosli Roslan. Semoga k.uat dan tabah atas kehiIangan insan tersayang. Al fatihah

Sumber: Sembangdunia

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*