Al-Fatihah Buat Allahyarham Putra Aziz Pereka Fesyen Dan Pemilik Cosry Yang Telah Pergi Buat Selamanya..

Al-Fatihah Buat Allahyarham Putra Aziz Pereka Fesyen Dan Pemilik Cosry Yang Telah Pergi Buat Selamanya..

KUALA LUMPUR: Pereka fesyen dan pengasas bersama Cosry, Putra Aziz, 45 dilaporkan meningg4l dunia sekitar jam 8.30 malam, Khamis, di ibu negara. Berita pemergian Allahyarham disahkan dengan perkongsian di laman Facebook rasmi Cosry pada malam Khamis.

Menurut sumber yang rapat dengannya, kesihatan Allahyarham mula mer0sot sejak dua minggu.
Allahyarham mula menceburi bidang fesyen sejak tahun 2004. Jenama Cosry bermula secara kecil-kecilan ketika Allahyarham dan rakan perniagaannya, Ariff Quasry Md Nor mula menawarkan perkhidmatan menj4hit dari rumah ke rumah untuk teman-teman rapat mereka.

Rekaan fesyen Allahyarham mula mendapat tempat di hati ramai penggemar fesyen. Perniagaan mereka berkembang dan Allahyarham serta Ariff berpindah dari premis di Shah Alam, Selangor ke Bangsar, Kuala Lumpur. Allahyarham pernah bekerjasama dengan selebriti tempatan termasuk Datuk Sheila Majid, Datuk Seri Siti Nurhaliza, Datin Lisa Surihani dan Erra Fazira, dan ramai lagi.

Pada bulan Oktober 2010, jenama Cosry diberi tanggungjawab mengemudi majlis perkahwinan Datuk Dr Sheikh Muszaphar Shukor Sheikh Mustapha dan Datin Dr Halina Mod Yunos. Jen4zah Allahyarham dijangka akan disemadikan esok di Tanah Perku.buran Islam Segambut pada 9 pagi esok (Jumaat).

Al-Fatihah …

Sumber: astroawani via Trending101news

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*