”KONVOI TERAKHIR FENDI” – Meningg4l Dihempap Batu Yang Jatuh Dari Lereng Bukit..

”KONVOI TERAKHIR FENDI” – Meningg4l Dihempap Batu Yang Jatuh Dari Lereng Bukit..

Kejadian jam 3.10 petang itu berlaku ketika mngsa Nor Eaffendi Mohamad Samsi, 51, yang turut memb0nceng isterinya, Asfalillah Abu Hassan, 39, berkonvoi motosikal bersama 30 rakan dari Johor Bahru ke negeri ini.

Seorang lelaki mavt selepas terkena batu yang terjatuh dari Iereng bukit di kepaIa sebelum motosikal ditungganginya terbabas di Kilometer 35.4 Jalan Tranum ke Bukit Fraser di sini, semalam.

Ketua PoIis Daerah Raub Superintendan Kama Azural Mohamed berkata, m4ngsa bersama rombongan konvoi motosikal itu bergerak dari Johor Bahru Jumaat lalu.

“Mereka menginap di Jerantut sebelum meneruskan perjalanan ke Wangsa Maju, Kuala Lumpur dan singgah ke Bukit Fraser sebelum kejadian berlaku.

“Menurut isteri m4ngsa, kejadian berlaku dengan pantas, dia hanya terdengar bunyi hentakan kuat di kepaIa suami,motosikal mereka terbabas ke bahagian kanan jalan,” katanya ketika dihubungi, semalam.

Kama Azural berkata, pasukan perubatan yang tiba di lokasi kejadian mengesahkan m4ngsa meningg4I dunia, manakala isterinya cedera ringan.

Katanya, m4yat mangsa dihantar ke f0rensik H0spital Raub untuk bedah si4sat dan disahkan negatlf C0vld-19.

“Hasil bedah si4sat mendapati punca kemat1an akibat pendarahan di 0tak dengan tempurung kepaIa retak,” katanya.

Salam takziah. Al fatihah

Sumber: hm via majalahsinar

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*