KISAH PERGINYA SEORANG PENDAKWAH YANG TELAH MENGISLAMKAN SERAMAI 2081 MUALLAF

Kisah Perginya Seorang Pendakwah Yang Telah Mengislamkan Seramai 2081 Muallaf Sepanjang Beliau Berkecimpung Dalam Dunia Dakwah. Allahuakbar

Terbaca satu kisah di media sosial mengenai pemergian seorang pendakwah yang telah banyak mengislamkan saudara-saidara baru. Sesungguhnya beliau pergi dengan jalan yang teramat diredhoi oleh Allah swt. Semoga arwh ditempatkan dikalangan para-para syuhada. Aminnn.

Ustaz Fadli Yusof, pendakwah yang amat gigih mengabadikan dirinya dalam m3dan dakwah dan telah mengislamkan ribuan rakyat Malaysia telah m3ninggal dvnia beberapa ketika lalu.

Allahyarham merupakan seorang pendakwah yang bersifat low profile, namanya tidak dikenali, namun ilmu dan kes4ntunannya telah membuka hati pvluhan ribu rakyat Malaysia yang belum ber4gama Islam terutamanya di sekitar Sabah dan Pulau Pinang untuk berjinak-jinak mendekati Islam.

Antara jasa beliau selain membina masjid di pedalaman, meng1slamkan dan mendidik beribu orang muallaf, Allahyarham tidak lokek berkongsi peng4laman dan ilmu dakwah kepada para jemaah di masjid dan g0longan pend4kwah di dalam dan luar negara.

Status media sosial beliau beberapa hari sebelum meninggl dunia adalah pengumuman mengenai pengislaman 22 orang muallaf, yang menjadikan jumlah keselvruhan 2,081 orang telah memeluk Islam sepanjang beliau berk3cimpung secara sepenuh masa dalam dunia dakwah.

Kisah Perginya Seorang Pendakwah Yang Telah Mengislamkan Seramai 2081 Muallaf Sepanjang Beliau Berkecimpung Dalam Dunia Dakwah. Allahuakbar

Sumber: Samudera.my / ptvnews

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*