[Terkini] ‘4jal 2 Beranak..’ lsteri Dan Anak Meningg4I, Suami Parah Kereta Terbabas Rempuh K0nkrit.

[Terkini] ‘4jal 2 Beranak..’ lsteri Dan Anak Meningg4I, Suami Parah Kereta Terbabas Rempuh K0nkrit.

KlNABATANGAN: Dua beranak mau.t manakala tiga lagi ced.era prah apabila kenderaan dinaiki terba.bas lalu mermpuh k0nkrit yang berada di b.ahu jalan berhampiran Jalan Kampung Segaliud Seberang, hari ini. Dalam kejadian kira-kira jam 6 pagi itu, wanita berusia 40 tahun dan anak perempuannya, 14, disahkan mninggaI dunia di lokasi kejadian.

Ketua BaIai Bomba dan PenyeIamat (BBP) Kinabata.ngan, Nurul Azlan Shah Jamalludin berkata, pihaknya menerima panggilan kecem.asan pada jam 6.02 pagi dan sepasukan pegawai serta anggo.ta digerakkan ke lokasi kejadian yang terletak pada jarak 21 kilometer dari baIai.

Difahamkan kenderaan dinaiki kesemua lima mngsa yang terdiri daripada dua wanita dan tiga lelaki terbab.as sendiri di ba.hu jalan ketika dalam perjalanan menuju ke Kinabatangan. “Dua mngsa wanita yang merupakan ibu dan anak disahkan mninggaI dunia di lokasi kejadian oleh pegawai peru.batan.

“Sementara itu, suami serta dua anak saudara lelaki yang berusia 15 dan 16 tahun mengalami cede.ra prah dan dihantar ke Hspital Kinabatangan untuk mendapatkan rwatan lanjut.

“Myat kedua-dua mngsa diserahkan kepada pihak poIis untuk tindakan lanjut,” katanya ketika dihubungi hari ini.

0perasi ta.mat sepenuhnya pada jam 9.22 pagi.

Salam tkziah. Semoga suami dan keluarganya tbah mnerima uj1an kehiIangan dua insan tercinta ini. Moga suaminya cpt smbuh. Moga r0h dua be.ranak tersebut ditempatkn bersama orang2 soleh. Al fatihah

Sumber: utusan / dbongkar

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*