Myat Ditemui Tnpa Pakaian, Buruh Binaan Mengaku R0gol & Bvnuh Pelajar Perempuan Setelah Dapat Upah Dari Rakan Mangsa

Myat Ditemui Tnpa Pakaian, Buruh Binaan Mengaku R0gol & Bvnuh Pelajar Perempuan Setelah Dapat Upah Dari Rakan Mangsa

Satu kes pembvnuhan dan pemerk0saan yang didakwa dilakukan oleh seorang buruh binaan terhadap seorang pelajar sekolah menengah di Lampung, ternyata didalangi oleh seorang gadis remaja yang berumur 17 tahun, lapor Kompas.com.

Menurut laporan, suspek merupakan kawan kepada mangsa. Dia didakwa telah membayar seorang buruh binaan untuk membvnuh mangsa yang merupakan seorang pelajar sekolah menengah.

Ketua Polis Tanjung Bintang AKP Faria Arista mengatakan bahawa motif sementara pembvnuhan tersebut adalah kerana suspek berdend4m dengan mangsa.

“Mereka pernah berg4duh sesama sendiri,” kata Faria pada hari Selasa lepas.

Disebabkan oleh dend4m, suspek akhirnya menghubungi buruh binaan tersebut dan mengupahnya untuk membvnuh mangsa sebanyak Rp 500,000 (RM 146.57).

Suspek buruh binaan telah membvnuh mangsa di sebuah rumah kosong yang terletak di Desa Sabah Balau, Lampung Selatan, pada hari Selasa, 30 November yang lalu.

Namun begitu, jasad mangsa hanya ditemui lima hari kemudian pada 5 Disember dalam keadaan yang sangat menyedihkan.

Ketika disoal siasal, suspek yang merupakan kawan kepada korban telah mengakui perbuatannya yang telah mengupah buruh binaan tersebut untuk membvnuh kawannya itu.

Sementara itu dalam sebuah siasatan yang dilakukan oleh pihak polis, suspek yang merupakan seorang buruh binaan turut mengaku bahawa dia telah diupah oleh gadis remaja tersebut sebanyak Rp 500.00 (RM 146.57).

Sumber: Kompas.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*