MAY4T B4YI PEREMPUAN DTEMUKAN DLM KEADAAN MENYAY4T HATI DDLM LONGG0KAN SAMP4H

MAY4T B4YI PEREMPUAN DTEMUKAN DLM KEADAAN MENYAY4T HATI DDLM LONGG0KAN SAMP4H

KUALA LUMPUR: M4yat seorang bayi perempuan yang dipercayai baru dilahirkan ditemukan dalam keadaan meny4yat hati di dalam sebuah t0ng s4mpah di sini, semalam. Ia ditemui berhampiran tempat letak kenderaan bertingkat Flat Bandar Tun Razak, Cheras, menurut Ketua Polis Daerah Cheras ACP Muhammad Idzam Jaafar.

Katanya, perkara itu disedari pekerja Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) ketika lelaki warga asing itu sedang memungut sampah, kira-kira pukul 5.50 petang semalam. “Dia (pekerja DBKL) mendakwa semasa mengambil tong sampah di bawah flat tersebut, dia ternampak m4yat bayi perempuan yang masih mempunyai t4li pus4t di atas tong sampah tersebut.

“Dan dia telah memaklumkan perkara tersebut kepada penyelianya,” kata Muhammad Idzam dalam kenyataan di sini, hari ini. Katanya, m4yat bayi m4lang itu dihantar ke Jabatan Forensik Hospital Canselor Tuanku Muhriz (HCTM) untuk proses bed4h si4sat.

Menurutnya, tiada sebarang pengenalan diri ditinggalkan pada m4yat itu. “Polis masih menjalankan si4satan dan tiada t4ngkapan dibuat setakat ini. “Kes disi4sat mengikut Seksyen 318 Kanun Kes3ksaan iaitu menyembunyikan kelahiran dan membu4ng bayi,” tambahnya.

Sehubungan itu, beliau meminta orang ramai yang mempunyai maklumat untuk menghubungi Ibu Pejabat P0lis Daerah (IPD) Cheras di talian 013-2165881, hotline Polis Kuala Lumpur di talian 03-2146 0584 / 585 atau mana-mana balai p0lis berhampiran.

Sumber:Astroawani via trending101news

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*